27 Απρ 2011

Διασπορά "ψευδών" ειδήσεων...



Μεσημέρι. Στάθηκα για λίγο στη μεγάλη βεράντα να χαζέψω τα πράσινα ήρεμα νερά του ποταμού.
Αυτή την εποχή όλα είναι όμορφα στις όχθες του.
Οι λεύκες, οι φλαμουριές, τα πουλιά που πάνε κι έρχονται... Όσο κι αν ο καιρός θέλει να δείχνει... θυμωμένος, η άνοιξη δεν κρύβεται! 

Χάζευα, λοιπόν, το ποτάμι. Την προσοχή μου τράβηξε ένας νεαρός άνδρας στο μεγάλο κάδο των σκουπιδιών.  Δίπλα του ένα αγοράκι -θα 'ταν δεν θα 'ταν 10 χρονών.
Ο άντρας σκυμμένος στον κάδο, σκάλιζε. Φαντάστηκα πως άδειαζε σκουπίδια. Άλλωστε, μέρες που είναι, η... συγκομιδή τους πλούσια!...

Γελάστηκα! Δεν άδειαζε σκουπίδια στον κάδο!
Άδειαζε σκουπίδια ΑΠΟ τον κάδο!
Έψαχνε... έψαχνε... έψαχνε κι έχωνε σε μεγάλες μαύρες πλαστικές σακούλες ό,τι έκρινε πως θα του ήταν "χρήσιμο"! Μετά, άρχισε να ψάχνει και στον κάδο της ανακύκλωσης.
Εκεί δεν βρήκε τίποτα! Έκανε νόημα στο αγοράκι που παρακολουθούσε αμίλητο, πήρε εκείνος τη μεγάλη σακούλα, τη μικρότερη ο γιος του κι απομακρύνθηκαν.

Με σόκαρε η σκηνή! Όσο κι αν το έχεις ακούσει, παγώνεις αν το δεις!
Το γράφω κι έναν μικρό... φόβο τον έχω,
καθώς διάβασα πως θα τιμωρούνται όσοι "διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις"
περί της "δήθεν" έλλειψης νοσοκομειακού υλικού.  
Αν εμπίπτω κι εγώ στη διάταξη αυτή που απαγορεύει σε γιατρούς να λένε πως λείπουν υλικά από τα νοσοκομεία; Αν τιμωρηθώ για "κακόβουλη διασπορά" τέτοιων "ψευδών" ειδήσεων;

Οσονούπω, καταφθάνουν οι κύριοι της Τρόικας: 
ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντοµινίκ Στρος-Καν, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν Όλι Ρεν, με το καινούριο πακέτο των "μέτρων". 
Πώς θα γινόταν να γίνονταν μάρτυρες τέτοιων εικόνων στους κάδους των σκουπιδιών; Τουλάχιστον, να μη... σοκαριστούν, όταν -μετά τα πακέτα των "μέτρων" τους-  στις επόμενες επισκέψεις τους, δουν να στέκονται ουρές στους κάδους των σκουπιδιών,
οι οποίοι θα χάσκουν άδειοι!



Ε, λοιπόν, τελικά, η άνοιξη αυτή μοιάζει να είναι πληγωμένη!
Και το ποτάμι κυλάει ανόρεχτα τα πράσινα νερά του στον μεγάλο κάμπο.

Σε ποιους "κάδους" μας οδηγούν;




2 σχόλια:

  1. Συγκλονιστικές εικόνες, ολοένα συχνότερες! Πριν λίγες μέρες, σοκαρισμένη η κόρη μου μέτρησε 13 διαφορετικούς ανθρώπους που έψαξαν σε μια μέρα τους κάδους κάτω από το σπίτι μας..."Θα χάσκουν άδειοι"..εφιαλτική επερχόμενη αλήθεια, τόσο λιτά κι εύστοχα διατυπωμένη...Είναι να μη φοβάσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη μεταπολεμική Ελλάδα συνέχιζαν οι μαυραγορίτες μαζί με τους νεόκοπους τοκογλύφους να πνίγουν τις ελπίδες για πολλά ακόμη χρόνια.Τώρα είναι μια νέα κάστα πιο βελτιωμένη.Αλλά πάντα υπάρχει η απορία αν εσύ πηγαίνεις στον τοκογλύφο απο ανάγκη ή συνειδητά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή