19 Απρ 2011

Κουτσός στην άμμο έτρεχε, να πιάσει καβαλάρη!!!





Εφιαλτική η κατάσταση. Γενικώς. Εφιαλτικά τα σενάρια. Εφιαλτικές οι καταγγελίες. Εφιαλτικές οι προοπτικές. Εφιαλτικά και τα όνειρα! 
Και πληθαίνουν και οι Εφιάλτες!

Τεχνηέντως και  ασυστόλως 
με προσανατολίζουν στον αποπροσανατολισμό μου. 

Στροβιλίζομαι ανάμεσα στην αναδιάρθρωση, την επιμήκυνση, τη χρεωκοπία... Ανάμεσα στην Τρόικα, στο Δέλτα Νι Ταυ και στον εξορθολογισμό! 
Σκοντάφτω πάνω στον Σόρος, στα σπρεντς, στα ομόλογα 
-τα ομολογημένα και τα ανομολόγητα- 
στα 110 δισ., στο χρέος, στο έλλειμμα, στους δανειστές, στον Τροςς Καν, τον Όλι Ρεν, στον μεσιέ Παπακακωνσταντίνου, στη μανδάμ Διαμαντοπούλου...

Αναπηδάω στη θέα της αναμμένης "Σπίθας", σαστίζω μπροστά στις σβησμένες ελπίδες, στα ναυαγισμένα όνειρα των αθώων και αφελώς ανυποψίαστων Ελλήνων για την Ενωμένη Ευρώπη (!), προσπαθώ να αποφύγω τα λιπαρά γιαούρτια, τις χοντρές μαγκούρες, το άγριο ξύλο, μπερδεύομαι στις Χωματερές, στο Σύνταγμα, στην Κερατέα... 
Χάνω το όνειρο και την ελπίδα... 
Πνίγομαι στο χάος των δηλώσεων και επιζητώ τη... βεβαιότητα των διαδηλώσεων.

Και πάω να ηρεμήσω, να κατασταλάξω, βρε αδερφέ, στων καναλιών τα "γάργαρα, τα καθαρά νερά"!  Άλλο κακό, μέγα κακό κι εκεί!

Πέφτω πάνω στα "παπαγαλάκια", στην Γκόλντεν Σαχς, στις υπουργικές βαρύγδουπες δηλώσεις, στους αναλυτές -ένθεν κακείθεν- της ταλαίπωρης αληθείας, και ζαλίζομαι. 

Παραπατάω... Βαδίζω και παραμιλώ... 

Το χρέος αυξάνεται, το έλλειμμα καλπάζει και ο πρωθυπουργός μας μας βεβαιώνει πως με τις θυσίες μας -τις δικές μας, των πολιτών τις θυσίες- θα βγούμε από το τούνελ! 

Κουτσός στην άμμο έτρεχε, 
να πιάσει καβαλάρη!!!

3 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι έχεις εκφράσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κακόμοιρη χώρα μας! Μέσα σε αυτό το αλαλούμ δε βλέπω πουθενά την έξοδο κινδύνου! Φεύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι άντε να τον πιάσει....Αχ, τροςς τροςς και δε χορταίν΄ς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μέγα κακό", μα πολλά καλή η υπέροχη διατύπωση του αλλοπρόσαλλου, Κάκια μου! Διαβάζω και παραμιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή