26 Μαΐ 2011

«Κι αύριο εδώ θα είμαστε"!...

«Κι αύριο εδώ θα είμαστε. Δεν τελειώνει αυτό σήμερα"!
Με το σύνθημα αυτό, έτσι απλά κι ανεπιτήδευτα, οι χιλιάδες "Αγανακτισμένοι Πολίτες" συμφώνησαν για τη συνέχεια της χθεσινής τους διαμαρτυρίας. Και άρχισαν σιγά-σιγά να συγκεντρώνονται ξανά στην Πλατεία Συντάγματος, στο Λευκό Πύργο, στην Πλατεία της Πάτρας, του Βόλου, της Λάρισας, σε όλες τις πλατείες που χωράνε το βάρος της απελπισίας και της οργής τους...
Στην Αθήνα βρέχει καταρρακτωδώς. Η πλατεία είναι γεμάτη από πολύχρωμες ανοιχτές ομπρέλες. Κανείς τους δεν φεύγει. Στέκονται όλοι εκεί. Και τώρα κρατάνε και κατσαρόλες που τις χτυπάνε... Ο ήχος τους να φτάσει σε ώτα μη ακουόντων...

Την ίδια στιγμή, ετοιμάζονται τα "νέα μέτρα": μείωση του αφορολόγητου ποσού (από 12.000 ευρώ θα πέσει στις 6.000...), αύξηση του ΦΠΑ από το 13%  στο 23% και για προϊόντα πρώτης ανάγκης, αύξηση στα τσιγάρα, στα τέλη κυκλοφορίας κ.ά.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι ξανά καλούνται να "πληρώσουν τη νύφη". Και οι νέοι καλούνται να πορεύονται χωρίς στόχους, χωρίς όραμα, χωρίς όνειρα.

Εν τω μεταξύ, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα γίνει αύριο στις 12.30 το μεσημέρι.
Στην κυβέρνηση είναι φανερός πια ο πανικός!
Η συναίνεση δεν τους "κάθεται", το "δημοψήφισμα" δεν τραβάει, η "Μαρία μιλάει πολύ" θέτοντας το δίλημμα "ή υπακούμε στις εντολές των δανειστών μας, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του παρελθόντος ή... έξω από τη ζώνη του ευρώ"! Τώρα, ποιες ευθύνες να "αναλάβουμε", ποιοι να τις "αναλάβουμε", δεν το αποσαφηνίζει!
Και μέσα στη γενική αυτή... βαβούρα, να σου λένε πως "αφ' εαυτού της ομίλησε, η κοπέλα"!!!  Πως δεν είχε καμία συννενόηση με τον πρωθυπουργό ή όποιον αρμόδιο, τέλος πάντων! Του κεφαλιού της έκανε! Και ο πρωθυπουργός να διαμαρτύρεται -σε ποιους ακριβώς;- "Αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας"!

Και οι "Αγανακτισμένοι Πολίτες" με τα ξυπνητήρια να κουδουνίζουν πια μέσα στο κεφάλι τους,
δείχνουν έτοιμοι να αντισταθούν ειρηνικά αλλά αποφασιστικά, απέναντι στη σκληρότητα των άδικων γι' αυτούς μέτρων. 
Η χθεσινή ημέρα έδειξε πως δεν χρειάζονται πάντα τα συνδικάτα, τα κόμματα, οι "καθοδηγητές". 
Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, με τις οικογένειές τους, άνθρωποι που βλέπουν να τους κλέβουν τις ελπίδες τους, συναντήθηκαν μόνο με τις ελληνικές σημαίες και διαδήλωσαν την οργή τους.

Ήδη, ο κόσμος είναι ξανά στις πλατείες... 
Γιατί το είπαν εχθές: "Και αύριο εδώ θα είμαστε. Δεν τελειώνει αυτό σήμερα"!

2 σχόλια:

  1. Οι κατσαρόλες χτυπάνε κι εκείνοι το χαβά τους!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..επειδή κάποια παροιμία λέει οτι το 'ψαρι βρωμά απο το κεφάλι'και στίς δημοκρατίες το κεφάλι είναι ο πρόεδρος, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσω το σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή